HEGYI BAKANCSOSOK BARÁTI TÁRSASÁGA
Hív a természet

MENÜ

Baráti Társaságunk az előző hónapban a rossz időjárás miatt nem tudta bevenni a Naszály hegyet, így ennek a túrának 2011. április 03-án egy gyönyörű napsütéses reggelen vágtunk neki 10 fővel.

 

1.

Dr. Némethné Dávid Veronika

2.

Kosár Jánosné

3.

Kurtesch Andrea

4.

Pásztor Andrea

5.

Peller Márton

6.

Peller Mártonné

7.

Szaszovszky Viktor

8.

Szaszovszky Viktorné

9.

Szekeres Gábor

10.

Zsembáné Trencsényi G. Zsuzsanna

 

A találkozás Katalinpusztán 09:45 órakkor történt az autóbuszfordulóban, és az alábbi útvonal alapján haladtunk tovább elemózsiával, megrakott hátizsákjainkkal:

 

Útvonal:

 

Katalinpuszta (autóbusz megálló) – Rockenbauer Pál kopjafa – Katalinpusztai erdészház – Gyadai-tanösvény – Függőhíd – Óriások pihenője – Gyadai rét – Görgöny-vadászház – Török-rét – Bánya-völgy – Kosdi-pihenő – Kosd, erdészház, autóbusz forduló.

 

Első állomásunk Rockenbauer Pál kopjafánál volt, kisebb pihenő, megállás után folytattuk utunkat a következő állomásra, mely a Katalinpusztai erdészház volt.

 

 

 

 

Kirándulásunkat néhol megnehezítette a sár, de itt az erdészházi pihenőnél egy-két szendvics elfogyasztása után a nagyja sarat levakartuk bakancsunkról, és madárcsicsergés közepette folytattuk utunkat a Gyadai-tanösvényen, mely egy erdészeti és környezetismereti bemutatóhely, fenntartója az Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészete. A látogatók és többek között mi is megismerkedhettünk a táblák segítségével a Naszály hegy természeti értékeivel, hagyományaival, múltjával, illetve a területen folyó erdő-és vadgazdálkodással. Eddigi túráink egyikén sem volt részünk Függőhídon átkelni, de most már ezzel az élménnyel is gazdagabbak vagyunk. Megtapasztaltuk, hogy két személy alatt is van némi kilengése a hídnak, és emellett szép látványban is volt részünk ahogy az erdő lombozata átengedte a nap sugarait és megvilágította az erdőt, mely gyönyörű színekbe játszott. Végül mindenki bátor volt és átkeltünk a függőhídon, majd érintettük még az Óriások pihenőjét.

 

 

A sűrű erdőben való sétánk hirtelen végeszakadt mert elértük a Gyadai-rétet.

 

 

 

A magas hegyek és a sűrű erdők zárják körbe, mely egy sajátos párás mikroklímával rendelkezik. A sajátos klíma a hegyekből ide áramló hűvös levegőnek köszönhető, illetve annak, hogy a szűk völgyben megreked ez a levegő. Ráadásul teljes szélcsendbe érkeztünk, leheveredtünk a fűbe és az ebédünket itt fogyasztottuk el. A gyönyörű napsütéses időben néhányan szívesen elbóbiskoltunk volna, de túránk itt nem érhetett véget, hiszen a következő állomásunk a Görgöny-vadászházhoz vezetett. A vadászháznál lehetőség van tűzgyújtásra és szalonna sütögetésre, de ezen a túrán erre nem készültünk fel, így némi pihenés után folytattuk utunkat Török-réten keresztül a Bánya-völgyön át Kosd-ig. A túránk során készítettünk néhány fényképet az érdekesebbnél érdekesebb növényvilágról.

 

HÉRICS

 

Utolsó állomásunk a kosdi autóbuszállomáson keresztül Vácra vezetett és a 11 kilóméternyi gyaloglás lezárásaként néhány gombóc fagyit elfogyasztottunk. Vigyor

 

Hírek

 • Találkozás !
  2011-09-16 23:55:02

  Kedves Túratársak !

  A 2011. szeptember 18-i túra találkozási helye: Diósjenő Általános Iskola 09:30-kor.

  Jó túrázást mindenkinek!!

 • Rámszakadék
  2011-08-03 20:08:13

  Kedves Túratársak !

  A 2011. augusztus 07-i Rámszakadéki kiránduláshoz néhány információ:

  Találkozás: 8:45-kor Dömösi átkelésnél

  Vonat indulása Vác felől: 8:27-kor.

  Szob felől: 8:57-kor.

  Mindenkit szeretettel várunk!

 • Kedves Túratársak !
  2011-07-12 20:44:56

  A 2011. július 17-i (vasárnap) túra találkozása a Váci Buszpályaudvaron lesz a Penc felé menő autóbusznál 8:45-kor.

  Busz indulása: 9:00.

  Visszafelé Nézsáról 13:47-kor és 16:45-kor indul busz. A Nézsán lévő kastély megtekintésére lehetőségünk van, ha mindenki megszeretné nézni, akkor biztosan a 16:45-kor induló Buszt érjük el.

   

  Jó Túrázást Kívánok Mindenkinek !!

   

  Üdv:

  Kurtesch Andrea

 • JELENTKEZÉS !
  2011-06-04 10:03:14

  Kedves Túratársak !


  A 2011. június 19-i soron következő túránkra jelentkezni Enikőnél lehet !

 • Új tagok
  2011-06-04 09:45:35

  Új tagokkal bővült a Hegyi Bakancsosok Baráti Társasága.

   

  Deli Ferenc

  Kalina Gáborné

  Mártai Lajosné

  Miczki Károlyné

  Szekeres Mónika

Asztali nézet